DesignerPages Media
Categories: SpacesInteriors

h2o architectes Complete A Parisian Apartment Full Of Sloping Lines

French firm h2o architectes have revamped an old servant’s quarters to home a contemporary modern living space, designed for a family of four on the top floor of a Parisian Hausmannian building.

09_arsenal

Finished in spring 2015, the Arsenal flat harmoniously connects three separate living spaces, each defined by their use and orientation, with views over Paris facing east, west and south.

01_arsenal

The diagonal hallway was designed to bring a sense of continuity through the main living areas, while distracting from the slight dimensions of the 70m² rooftop dwelling.

03_arsenal

To follow the sloping lines of the apartment, pieces of furniture have been cleverly used to partition the open communal spaces, including custom-built storage unit and book shelves.

06_arsenal

Further enhancing the illusion of space, the French architects painted the walls and white, with the paint continued across parts of the parquet oak flooring to create this ‘totem’ landscape.

07_arsenal

04_arsenal 05_arsenal

Posted April 15th, 2016 by Editor


Promo Video

Sponsors

Latest from 3rings

Quid by Poliform

Quid by Poliform is a versatile, customizable, mod...

C.H. Briggs Introduces Alyn

C.H. Briggs has recently announced the launch of A...

The Buzz on BuzziBounce and BuzziTrihex

Designed by Belgium’s Gerd Couckhuyt for ever-ec...

Co-op Meeting Spaces by Arcadia

Co-op Meeting Spaces by Arcadia bring people toget...

PS 2017 Vase by Iina Vuorivirta for Ikea

The PS 2017 Vase continues last week’s theme of ...

Contribute

Do you have news you would like to share with us?
Submit to Otto.